Liječi uvećanu prostat, DIJABETES, visok HOLESTEROL: Ove SJEMENKE su pravo ČUDO prirode! (RECEPT)

Svi znamo da su sjemenke bundeve izvrsne za naše zdravlje, ali jeste li znali da ¼ šalice sjemena sadrži 50% preporučene dnevne količine magnezija? Magnezij je važan mineral uključen u brojne tjelesne procese kao što je stvaranje ATP i sinteza DNA i RNA. On također igra ulogu u pumpanju krvi, pravilnom formiranju zubi i kostiju i opuštanju mišića i krvnih žila.
OVDJE SU GLAVNE ZDRAVSTVENE PREDNOSTI MAGNEZIJA:

Izvrsno za srce

Kao što smo već spomenuli, ¼ šalice sjemenki bundeve sadrže gotovo polovicu magnezija RDA, što je vrlo važno za naše zdravlje. Magnezij može regulirati krvni tlak i spriječiti iznenadne srčane udarce i moždani udar.

Odličan izvor cinka

Šalica sjemenki bundeve sadrži više od 2 mg. cinka, minerala koji igra ulogu u mnogim tjelesnim funkcijama. Cink je važan za naše spavanje i osjetila okusa i mirisa, kao i za vid i kožu. Mnogi ljudi imaju pomanjkanje cinka zbog iscrpljenosti i nuspojave lijekova.

Bogato mastima omega-3

Osim zdrave količine minerala, sjemenke bundeve sadrže omega-3 masti.

Izvrsno za prostatu

Sjemenke bundeve već se smatraju jednim od najvažnijih namirnica za reproduktivno zdravlje muškaraca. To je uglavnom zbog visokog sadržaja cinka, što je važno za vašu prostatu.

Liječiti dijabetes

Sveukupna istraživanja pokazala su da sjemenke bundeve mogu regulirati razinu šećera u krvi i liječiti dijabetes.

Izvrsno za srce i jetru

Sjemenke bundeve sadrže vlakna, antioksidanse i zdrave masti koje su velike za jetru i srce, posebno u kombinaciji s lanenim sjemenkama.

Koji je najbolji način korištenja sjemenki bundeve?
Kako bi sačuvali svoj nutritivni sadržaj, sjemenki bundeve treba konzumirati sirovo.

Zdrobite 6 žlica sjemenki bundeve s kuhinjskim čekićem, a zatim ih samljeti u prah u blenderu. Pomiješajte jednake dijelove smjese i meda da biste stvorili sirup, a zatim dodajte malo cimeta i limunovog soka od ½ limuna. Svakog jutra uzmite 1 žlicu mješavine na prazan želudac kako biste pojačali cjelokupno zdravlje.

Izvor:alternativno.net

 

Prikaži više
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker